IgE specific la făină de grâu (f4)
Generalități
Este un test de determinare cantitativă a IgE specific la făină de grâu în serul uman, fiind util în diagnosticul afecţiunilor alergice mediate IgE.
Multe alergii sunt mediate de imunoglobuline din clasa IgE. La indivizii care prezintă acest tip de alergie imediată (atopică sau anafilactică), moleculele de IgE acţionează ca puncte de contact între alergen şi celulele specializate care eliberează histamina şi alţi agenţi în momentul expunerii la alergen, cu iniţierea reacţiilor alergice.
Semnificație clinică
Rezultatele testelor IgE specific la alergeni, asociate cu alte informații clinice sau de laborator, permit identificarea alergenului (alergenilor) la care o persoană este sensibilă.
Bibliografie
Referinţele metodei de lucru
Metode și materiale folosite
- SinonimeTriticum aestivum
- MetodaChemiluminiscență
- Material uzualser (dop galben/roșu)
- Transport (temp. °C)2 - 8
- Stabilitatea probei7 zile la 2-8°C, 6 luni la -20°C
- Cantitate minimă1 ml
- Frecvențazilnic
IgE specific la făină de grâu (f4)
64 LEI
Adaugă analiza