IgE specific la malț (f90)
Malțul este un produs obținut din boabele de cereale, mai ales orz, folosit la fabricarea berii, spirtului medicinal, dar poate fi folosit și ca un substituent al cafelei.
Organismul poate percepe substanța ca un antigen, care, în urma unui prin contact de hipersensibilitate, declanșează reacția de hipersensibilitate de tip I, proces ce este rapid, apărând la cateva minute după consumul alimentar. Nivelul seric de Ig E crește. Acești anticorpi se atașează de membrana celulară a mastocitelor, bazofilelor si eozinofilelor, proces ce este urmat de degranularea acestor celule și eliberarea mediatorilor ce produc edem al țesuturilor, inflamație și creșterea permeabilitații capilare. Manifestările clinice apărute sunt de tip alergic.
Detectarea unui nivel crescut de Ig E, orientează diagnosticul către o etiologie alergică, explicăndu-se astfel simptomatologia. Această testare nu este folosită la pacienții aflați sub imunoterapie.
Bibliografie
Metode și materiale folosite
- MetodaFluorescence Enzyme Immunoassay (FEIA)
- Material uzualser (dop galben/roșu)
- Transport (temp. °C)2 - 8
- Cantitate minimă1 ml
- FrecvențaTransmis
- Observații
Rezultat în maxim 10 zile lucrătoare.