Disbioza în scaun
Analiza florei intestinale este indicată în afecțiuni digestive, infecții intestinale (boli inflamatorii intestinale, diverticuloză), boli imunologice (neurodermită, alergii), după administrarea unui tratament antibiotic.
În cadrul analizei medicale se efectuează cultură pentru:
- Escherichia coli, Proteus spp., Klebsiella spp., Enterobacter spp., Hafnia alvei, Serratia spp., Providencia spp., Morganella morganii, Kluyvera spp., Citrobacter spp., Pseudomonas spp., Clostridium spp., Clostridium difficile
- Bacteroides spp., Bifidobacterium spp., Lactobacillus spp., Enterococcus spp.
- Candida albicans, Candida spp., Geotrichum spp., Mucegaiuri
Metode și materiale folosite
- MetodaCultură
- Material uzualmaterii fecale (coprorecoltor fără mediu de transport, disponibil la cerere)
- Transport (temp. °C)2 - 8
- Stabilitatea probei5 zile la 2-8°C
- Cantitate minimă1 g
- FrecvențaTransmis
- Observații
Materiile fecale pentru acestă analiză se vor trimite într-un coprorecoltor unic. Nu se acceptă și alte analize din acest recipient. În cazul în care sunt mai multe analize din materii fecale la același pacient se vor trimite coprorecoltoare diferite (pentru fiecare analiză).
Rezultat în limba engleză în maxim 10 zile lucrătoare.
Analiza se poate efectua la minim 7 zile de la încheierea unui tratament cu antibiotice, antifungice si probiotice, dar intervalul recomandat este de peste 14 zile. Se recomandă întreruperea administrăii de quercetină cu 7 zile înainte de recoltare.
Datorită perioadei limitate de stabilitate, se recomandă ca recoltarea și aducerea probei la laborator să fi efectuată DOAR în zilele de luni și marți până la ora 14.00.
Bioclinica Timișoara: Preluarea probelor se va face luni, marți și miercuri până la ora 14.00.