NutriGen - test de nutrigenetică
Ce este nutrigenetica?
Nutrigenetica studiază diferitele variații genetice care influențează metabolizarea nutrienților. Testul NutriGen identifică substanțele esențiale pentru fiecare organism în parte, fiind foarte util pentru a concepe diete și sfaturi de îmbunătățire a sănătății personalizate.
Nevoi nutriționale personalizate
Pentru a-ți menține sănătatea, e necesar să ai parte de un aport echilibrat de vitamine și nutrienți. Cu toate acestea, anumite gene pot indica faptul că anumiți oameni, chiar și atunci când au o dieta echilibrată, nu își pot extrage nutrienții necesari. De asemenea, există persoanele intolerante la lactoză, sau persoane care nu pot metaboliza cu ușurință grăsimile sau anumiți carbohidrați. Testul NutriGen analizează diferite variații genetice, precum polimorfismele uninucleotidice, pentru a înțelege cum reacționează ADN-ul pacientului la diferite tipuri de macronutrienți, grupe de mâncare, suplimente și factori care țin de stilul de viață. Prin identificarea predispozițiilor genetice legate de greutate, intoleranțe, boli metabolice și alte aspecte, testul ajută specialiștii să conceapă recomandări ce pot optimiza obținerea de rezultate. Pe scurt, testul Nutrigen oferă detalii despre cum poate genetica să influențeze răspunsul la ceea ce mâncăm și la suplimentele pe care le luăm.
În cadrul testului se analizează genele:
APOA1
APOA5
APOC3
APOE
COMT
CYP1A2
GSTM1
IL6
LCT
MTHFR
PPARG
VDR
Cui îi este recomandat testul NutriGen?
- Persoanelor care vor să-și croiască o dietă pentru a pierde în greutate cu ușurință sau celor care doresc să scadă riscul bolilor cauzate de obezitate.
- Celor care doresc să scadă riscul de hipertensiune.
- Indivizilor care doresc să minimizeze riscul de diabet.
- Sportivilor de performanță care doresc să-și eficientizeze la maxim dieta pentru a obține rezultatele dorite.
- Persoanelor care doresc să afle ce plan alimentar li se potrivește cel mai bine pentru a-și îmbunătăți sănătatea.
- Celor care vor să identifice grupele de mâncare/alimentele care le pot cauza reacții adverse sau sensibilități care le afectează sănătatea.
Metode și materiale folosite
- MetodaReal Time PCR
- Material uzualsânge integral EDTA (2 tuburi primare)
- Transport (temp. °C)2 - 8
- Cantitate minimă6 ml
- FrecvențaTransmis
- Observații
Este necesară completarea de către medic și pacient a formularului de consimțământ și a fișei de însoțire a probei (engleză+română).
Rezultat în limba engleză.
Durata analizei este între 4 - 6 săptămâni.
Program recoltare: luni și marți, până la ora 15:00, cu excepția laboratorului central Timișoara (luni, marți și miercuri), până la ora 12:00).