Panel bacterii enteropatogene
Identificarea bacteriilor din materiile fecale este o provocare având în vedere biodiversitatea florei bacteriene gastrointestinale . Această floră bacteriană prezintă fluctuaţii ca răspuns la factorii de mediu, consum de antibiotice, boli inflamatorii.
Această analiză medicală din materiile fecale este o alternativă la metodele tradiţionale (microscopie, cultură, teste antigenice etc.), studiile recente au demonstrat că poate înlocui cu succes metodele anterior menţionate , având sensibilitate şi specificitate crescută şi un răspuns foarte rapid care oferă medicului posibilitatea iniţierii unei terapii ţintite şi precoce, reducând timpul de spitalizare şi implicit costurile.
Creşterea sensibilităţii metodei este parţial datorată detecţiei de ADN bacterian care poate persista după un tratament antibiotic, în convalescenţă, la purtători cronici, fiind cheia unui diagnostic retrospectiv corect.
Panel bacterii enteropatogene este un test medical calitativ de biologie moleculară, efectuat prin metoda Real-Time PCR, din materii fecale la pacienţii cu suspiciune de gastroenterită, enterită, colită.
Panelul detectează >90% din bacteriile responsabile de boli diareice:
- ADN Salmonella sp.
- ADN Campylobacter sp. (jejuni/coli)
- ADN Shigella sp./E coli enteroinvaziv (EIEC)
- genele toxinelor Shiga 1 şi 2 (stx1, stx2)
Metode și materiale folosite
- MetodaReal time PCR
- Material uzualmaterii fecale (scaun diareic) - coprorecoltor fără mediu de transport/Cary Blair lichid/solid
- Transport (temp. °C)2 - 8
- Stabilitatea probeicoprorecoltor simplu: 24 ore la 2-25°C, 5 zile la 2-8°C/coprorecoltor Cary-Blair lichid/solid: 24 ore la 2-25°C, 5 zile la 2-8°C
- Cantitate minimă2 g
- Frecvențazilnic
- Observații
Pentru mai multe informații despre această analiză vă rugăm să dați click aici.
Analiză indisponibilă momentan.